ページ番号を入力
本文
タイトル | 雑誌 | 著者 |
---|---|---|
Biodiversity of bacteria isolated from surimi made from Alaska pollock | Food Science and Technology Research, Vol. 29, 559–565 | 小林和也、松原祐樹、奥原宏明、高田夏佳、逢坂正樹 |
Preventive roles of Rice-koji extracts and ergothioneine on anxiety-and pain-like responses under psychophysical stress conditions in male mice | Nutrients, 15, 3989 | Kajita Piriyaprasath、柿原嘉人、倉橋敦、太養寺真弓、小平一也、相原浩太郎、長谷川真奈、山村健介、岡本圭一郎 |
タイトル | 雑誌 | 著者 |
---|---|---|
長期保存中の無菌化包装米飯における n-ヘキサナールの挙動と包装 資材の品質への影響 | 日本食品科学工学会誌、70巻、129–137 | 野呂渉、高橋誠、赤塚昌一、奥西智哉、渡辺聡 |
ホスファターゼ低生産麹菌株 KBN8048 を用いた 非加熱だし入り米味噌のイノシン酸分解特性 | 日本食品科学工学会誌、69巻、393–399 | 堀井悠一郎、西脇俊和、鈴木聡、鈴木忠宏、服部領太、楠本憲一 |
新潟オリジナル乳酸菌を活用した新たな食品加工技術の開発 | 日本食品科学工学会誌、69巻、335–341 | 西脇俊和 |
タイトル | 雑誌 | 著者 |
---|---|---|
米粒硬度や製粉条件が米粉性状に及ぼす影響 | 日本食品科学工学会誌、69巻、101–109 | 本間紀之、細野良太、知野秀次、髙橋誠、佐藤和人 |
収穫後のニホンナシ‘新高’における弾性指標の非破壊測定 | 国際食品機能学会誌、17巻、6–13 | 黒坂俊、知野秀次、松本辰也、児島清秀 |
Profiles of Endogenous Plant Hormones during Growth of Strawberry Fruit on Elevated Cultivation Unit | Environmental Control in Biology, Vol.59, 35–39 | 児島清秀、青木智香、知野秀次 |
タイトル | 雑誌 | 著者 |
---|---|---|
Daily administration of Sake Lees (Sake Kasu) reduced psychophysical stress-induced hyperalgesia and Fos responses in the lumbar spinal dorsal horn evoked by noxious stimulation to the hindpaw in the rats | Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, Vol. 84, 159–170 | 清水志保、中谷暢佑、柿原嘉人、太養寺真弓、佐伯万騎男、高木律男、山村健介、岡本圭一郎 |
Effects of Koji amazake and Its Lactic Acid Fermentation Product by Lactobacillus sakei UONUMA on Defecation Status in Healthy Volunteers with Relatively Low Stool Frequency | Food Science and Technology Research, Vol. 25, 853–861 | 櫻井美仁、久保田真敏、井口晃徳、重松亮、山口利夫、中川沙織、倉橋敦、小黒芳史、西脇俊和、相原浩太郎、佐藤慎治 |
タイトル | 雑誌 | 著者 |
---|---|---|
Effect of heat moisture treatments on the digestibility and physicochemical properties of various rice flours | Food Science and Technology Research, Vol. 24, 851–859 | 野呂渉、諸橋敬子、中島正晴 |
無塩みそ製造技術の開発 | 日本食品科学工学会誌、67巻、67–73 | 渡辺聡 |
タイトル | 雑誌 | 著者 |
---|---|---|
Effects of different heat-moisture treatments on the physicochemical properties of brown rice flour | Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, Vol. 81, 2370–2385 | 中村澄子、奥村寿子、菅原正義、野呂渉、本間紀之、大坪研一 |
Bacterial degradation of spermine and expression of spermidine/spermine acetyltransferase in Bacillus subtilis (natto) under liquid cultivation | The Journal of General and Applied Microbiology, Vol. 63, 373–376 | 小林和也、久保雄司、堀井悠一郎、西脇俊和、神山伸、曽根英行、渡辺聡 |
Metabolite profile of koji amazake and its lactic acid fermentation product by Lactobacillus sakei UONUMA | Journal of Bioscience and Bioengineering, Vol. 121, 178–183 | 小黒芳文、西脇俊和、信田亮太、小林和也、倉橋敦 |
タイトル | 雑誌 | 著者 |
---|---|---|
Comparison of soybean cultivars for enhancement of the polyamine contents in the fermented soybean natto using Bacillus subtilis (natto) | Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, Vol. 81, 587–594 | 小林和也、堀井悠一郎、渡辺聡、久保雄司、古口久美子、星佳宏、松本健一、早田邦康 |
味噌用麹製造時におけるポリアミンの変化について | 日本醸造学会誌、112巻、140–146 | 小林和也、渡辺聡 |
米の特性が製粉性に与える影響および米粉性状と製パン性の関係 | 日本食品科学工学会誌、63巻、551–560 | 本間紀之、高橋誠、吉井洋一 |
Prevention of Abrupt Increases in Postprandial Blood Glucose Levels by Rice Bread Made with Novel Rice Cultivar "Konayukinomai" | Food Science and Technology Research, Vol. 22, 793–799 | 野呂渉、赤石隆一郎、中村澄子、大坪研一、松下景、前田英郎、吉井洋一 |